28.12.2020, 23:10

У США з'явився черговий "моноліт": на цей раз із пряників

Марина Началова | Всі новини автора
монолит

Загадковий моноліт з імбирних пряників з'явився в парку Корона-Хайтс в американському місті Сан-Франциско на Різдво.

Поки невідомо, хто встановив конструкцію, що поєднує в собі два тренди 2020 року - домашню випічку і загадкові монументи, передає Час Пік з посиланням на Бі-бі-сі.

Нагадаємо, в листопаді світ сколихнула новина про загадковий металевий обеліск, знайдений посеред пустелі в штаті Юта. Щоправда, об'єкт незабаром пропав так само раптово, як і з'явився. Але потім схожі конструкції знайшлися в Румунії і навіть в Україні.

Пряниковий "моноліт" з Сан-Франциско схожий на свого "прабатька" з Юти: він теж тригранний, пряникові прямокутники, мабуть, скріплені глазур'ю. Його внутрішній устрій невідомий.

Одним з перших пряниковий монумент побачив місцевий житель Джош Акерман. Чоловік сказав, що бачив повідомлення в соціальних мережах про споруду перед тим, як відправитися на пробіжку різдвяним ранком, але не повірив новинам.

"Я був сильно шокований, коли вперше побачив моноліт з пряників, - сказав Акерман журналістам. - В якомусь сенсі я відчув, що пряниковий моноліт повністю відображає химерність цього міста, і я подумав, що він прекрасно відображає багато з причин, за якими я люблю Сан-Франциско".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: