10.01.2021, 20:46

У Конгресі США готуються оголосити імпічмент Трампу

Марина Началова | Всі новини автора
трамп

Ідею оголосити імпічмент діючому президенту США Дональду Трампу підтримали представники Демократичної і Республіканської партій.

Приводом для ініціювання імпічменту стали заворушення в Капітолії, в підбурюванні до яких демократи звинуватили Трампа, передає Час Пік.

Спікер Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі 8 січня доручила регламентному комітету бути готовим до початку процедури імпічменту.

Конгресмен-демократ Джеймс Клайберн в ефірі каналу CNN заявив, що статті для імпічменту Трампу можуть бути представлені в Палаті представників 12 або 13 січня.

Республіканці в Конгресі підтримують ініціативу демократів щодо імпічменту Трампу. Сенатор-республіканець від Пенсільванії Пет Тумі заявив, що роль Трампа в штурмі Капітолію заслуговує імпічменту. Але Тумі прямо не сказав, чи проголосує він за відсторонення президента від посади після закінчення судового процесу в Сенаті, якщо Палата представників направить статті про імпічмент.

"Я не знаю, що вони збираються надіслати, і одна з речей, які мене турбують, відверто кажучи, - чи буде Палата повністю політизувати це", - сказав Тумі в суботу на каналі Fox News.

Нагадаємо, президентські повноваження Трампа закінчуються 20 січня: в цей день повинна пройти інавгурація нового президента США Джо Байдена.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: