17.01.2021, 21:53

Бразилія відмовилася використовувати російську вакцину від коронавіруса

Марина Началова | Всі новини автора
вакцина спутник

Національне агентство з санітарного нагляду Бразилії (Anvisa) відхилило заявку на схвалення використання російської вакцини від COVID-19 "Супутник V" в екстрених випадках.

Запит подавала фармакологічна компанія Uniao Quimica, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У прес-службі Anvisa заявили, що повернули запит компанії, оскільки російська вакцина "Супутник V" не відповідає необхідним критеріям.

"Запит був повернутий компанії через невідповідність мінімальним критеріям, особливо через відсутність дозволу на проведення клінічних випробувань третьої фази і проблем, пов'язаних з належною виробничою практикою", - зазначили в Anvisa.

Агентство пояснює, що для запиту на екстрене використання вакцини недостатньо запросити дозвіл на клінічне випробування третьої фази. Необхідно, щоб такі дослідження проводилися в країні на додаток до інших уже передбачених заходів. Також наголошується, що запит на тимчасовий дозвіл на екстрене використання на експериментальній основі вакцин проти COVID-19 повинен бути зроблений самою компанією, яка розробила вакцину.

У той же час стало відомо, що Бразилія схвалила екстрене використання двох вакцин - британської AstraZeneca і китайської Sinovac.

Читайте ще: Коли в Україні можна буде купити вакцину від COVID-19: прогнози МОЗ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк