08.03.2021, 16:52

Відомий французький мільярдер і депутат Олів'є Дассо загинув в авіакатастрофі

Марина Началова | Всі новини автора
Оливье Дассо

7 березня внаслідок аварії вертольота в комуні Тук на північному заході Франції загинув один з найбагатших людей країни Олів'є Дассо.

Дассо був успішним підприємцем, мільярдером, а також політиком. Йому було 69 років, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Відомо, що Дассо летів на приватному вертольоті, яким керував пілот - він також загинув.

Президент Франції Еммануель Макрон відреагував на трагічну подію.

"Олів'є Дассо любив Францію. Промисловий магнат, депутат, місцевий виборний чиновник, офіцер ВПС у запасі: за життя він не переставав служити нашій країні, дорожити її активами. Його раптова смерть - велика втрата. Мої думки з його сім'єю і близькими", - написав Макрон у Твіттері.

Дассо народився 1 червня 1951 року в передмісті Парижа Булонь-Бийанкур в родині Сержа Дассо, впливового політика і великого промисловця. Його дід Марсель Дассо був авіаційним інженером і засновником сімейної корпорації Dassault Group, в яку входять літакобудівна компанія Dassault Aviation, корпорація з розробки програмного забезпечення Dassault Systèmes, медіахолдинг Groupe Figaro, до якого належать відомі ЗМІ Le Figaro і L'Internaute.

Дассо був у політиці з 1977 року, обирався до міської ради Парижа, міської ради Бове, представляв у Національних зборах Франції партію "Республіканці". Впливовий журнал Forbes оцінював статки Дассо в 5 мільярдів євро.

Читайте ще: 8 людей померли після щеплення від COVID-19: у Південній Кореї оприлюднили дані розслідування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: