12.04.2021, 07:34

Індія заборонила експорт ремдесивіра через сплеск захворюваності на COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора

Індія заборонила експорт ін'єкційного препарату ремдесивір до тих пір, поки ситуація з COVID-19 в країні не покращиться.

Таке рішення уряд Індії прийняв у неділю, передає Час Пік з посиланням на Times of India.

"В Індії з недавнього часу спостерігається сплеск випадків захворювання COVID-19. Станом на 11 квітня налічується 11,08 млн активних випадків COVID-19, і вони неухильно ростуть. Це призвело до різкого збільшення попиту на ін'єкційний ремдесивір. У найближчі дні існує ймовірність подальшого збільшення цього попиту", - заявили в уряді Індії.

У заяві індійського уряду говориться, що всім вітчизняним виробникам ремдесивіра було рекомендовано розміщувати на своїх веб-сайтах інформацію про свої складські запасі/дистриб'юторів, щоб полегшити доступ до препарату.

Інспекторам з лікарських засобів і іншим співробітникам було доручено перевірити складські запаси, а також вжити заходів щодо припинення накопичення запасів і чорного маркетингу.

Ремдесивір показаний для лікування коронавірусної хвороби приблизно в 50 країнах. Про ефективність препарату ведуться суперечки, але тим не менш він вважається єдиним противірусним препаратом, який проявив ефективність в лікуванні COVID-19. Ремдесивір в тому числі закуповувала і Україна.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: