11.11.2020, 14:03

Препарат від COVID-19 почали розподіляти по регіонах України

Украина закупила препарат "Ремдесивир"

Україна закупила препарат "Ремдесівір" для лікування хворих на коронавірус COVID-19. Препарат почали розподіляти по лікарнях в регіонах.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час робочого візиту до Дніпропетровської області, передає Час Пік із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Багато лікарів, з якими я сьогодні спілкувався, питали мене щодо лікарських засобів для лікування COVID-19. Я хочу зазначити, що сьогодні розпочався розподіл "Ремдесивіру" у регіони.

Цей препарат входить до наших клінічних протоколів із надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції, а також широко застосовується для екстреного використання у багатьох інших країнах світу", - підкреслив глава МОЗ.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що "Ремдесівір" майже не знижує смертність через COVID-19. Про це йдеться у новому дослідженні ВООЗ. У дослідженні наголошується, що препарат має "незначний ефект або взагалі не впливав на госпіталізованих з COVID-19, на що вказує загальна смертність, необхідність застосування ШВЛ та тривалість перебування у лікарні".

У той же час, в липні 2020 після схвалення Європейською комісією "Ремдесівір" став першим дозволеним в ЄС препаратом від COVID-19.

Читайте також:

Підтримка бізнесу під час "карантину вихідного дня": що обіцяють українцям

Яке масло краще не купувати: АМКУ оштрафував виробників "молочки" за підробку

До школи з 5 років: В Україні пропонують змінити терміни шкільного навчання

Перерахунок абонплати на газ: кому доведеться платити більше

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк