19.04.2021, 21:49

ВООЗ продовжила режим надзвичайної ситуації в світі через пандемію COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

Всесвітня організація охорони здоров'я ще на 90 днів продовжила режим надзвичайної ситуації в сфері глобальної охорони здоров'я у зв'язку з триваючою пандемією COVID-19.

Таке рішення було прийнято на засіданні Комітету з надзвичайних ситуацій, скликаному генеральним директором ВООЗ, передає Час Пік з посиланням на прес-службу організації.

"Пандемія COVID-19 як і раніше являє собою надзвичайну подію, яка продовжує негативно впливати на здоров'я населення в усьому світі, створює ризик міжнародного поширення, перешкоджає міжнародному руху і вимагає скоординованої міжнародної відповіді", - йдеться в заяві комітету.

Комітет погодився з тим, що пандемія COVID-19 залишається надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення, і дав рекомендації генеральному директору ВООЗ продовжити режим надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавируса на три місяці.

"Комітет як і раніше стурбований тим, що світ не вийде з пандемії до тих пір, поки всі країни не отримають доступ до відповідних поставок засобів діагностики, лікування і вакцин, незалежно від їх платоспроможності, а також можливостей і фінансових ресурсів для швидкої і ефективної вакцинації населення. Нерівність всередині і між всіма країнами уповільнює повернення до нормального соціального та економічного життя", - йдеться в заяві за підсумками засідання.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українські ковід-паспорти будуть сумісні з європейськими.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: