25.04.2021, 20:15

Поблизу Криму і Донбасу кружляли одразу два стратегічних безпілотника США Global Hawk

Марина Началова | Всі новини автора
Global Hawk

24 квітня американська авіація проводила розвідку в районі окупованого Криму, Донбасу і чорноморського узбережжя Росії.

Як повідомляють спеціальні сервіси, над Україною і в Чорноморському регіоні кружляли стратегічні безпілотники США Global Hawk з позивними FORTE-10 і FORTE-12. Їх роботу доповнював американський морський патрульний літак Boeing P-8A Poseidon, передає Час Пік.

При цьому FORTE10 проігнорував "закриття" Росією повітряного простору до ешелону 19 тисяч метрів над частиною Криму і Чорного моря: безпілотник працював на висоті до 15 тисяч метрів у цьому районі.

Координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець вважає, що американська авіація була спрямована проконтролювати анонсоване відведення російських військ від кордонів України.

За словами Машовця, Global Hawk досліджували не тільки Крим, а й попрацювали в районі власне російського чорноморського узбережжя, дійшовши до району на південний захід від Туапсе - Сочі, а також досить предметно проінспектували західну і північно-західну частину Криму, яка найбільш близька до стратегічно ключовому району українського узбережжя - відрізку Скадовськ - Херсон - Миколаїв: ця ділянка зручна для проведення будь-яких десантно-висадочних операцій противника.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк