02.05.2021, 20:57

Киргизстан і Таджикистан після збройного конфлікту почали відводити війська і підписали угоду про демаркацію кордону

Марина Началова | Всі новини автора

Після збройного конфлікту, який днями спалахнув на кордоні Киргизстану та Таджикистану, країни почали відводити війська в місця постійної дислокації і домовилися про демаркацію спільного кордону.

Вранці 2 травня прикордонна служба Киргизстану повідомила, що обстановка на кордоні стабільна, вночі ніяких інцидентів і перестрілок не було зафіксовано.

Як наголошується, рух транспортапо автодорозі Ош - Исфана здійснюється безперешкодно. Прикордонники несуть службу в посиленому режимі.

На поточний момент Киргизстан і Таджикистан підписали спільний протокол урядових делегацій щодо делімітації і демаркації державного кордону, повідомила прес-служба уряду Киргизстану.

"В ході зустрічі відбувся грунтовний обмін думками щодо подальших дій, спрямованих на врегулювання ситуації на киргизько-таджицькому державному кордоні. Глави делегацій Киргизької Республіки і Республіки Таджикистан висловили повне взаєморозуміння про необхідність мирного врегулювання конфлікту на киргизько-таджицькому державному кордоні. Досягнуто домовленості про активізацію подальшого опису проходження проектної лінії киргизько-таджицького державного кордону на ділянках державного кордону, що залишилися", - йдеться в повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк