15.05.2021, 13:25

У ВООЗ закликали ділитися вакцинами від COVID-19 з бідними країнами, а не щепити дітей

Марина Началова | Всі новини автора
Тедрос Аданом Гебрейесус

Глобальний розподіл вакцин проти COVID-19 все ще не рівномірний. Розвинені країни в такій ситуації могли б передавати вакцини біднішим державам, замість того, щоб щепити дітей і підлітків.

Про це заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус на віртуальній конференції в Женеві, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Він зазначив, що розуміє, чому деякі країни хочуть вакцинувати дітей і підлітків, але сказав: "Прямо зараз я закликаю їх переглянути своє рішення".

"У країнах з низьким і середнім рівнем доходів запасів вакцини проти COVID-19 було недостатньо навіть для імунізації медичних працівників, а лікарні переповнені людьми, які терміново потребують допомоги", - підкреслив Гебрейесус.

Зазначимо, що вакцинувати від коронавіруса підлітків від 12 років днями почали в США. Для них використовується препарат Pfizer-BioNTech. За повідомленням CNN, в країні отримали щеплення від COVID-19 більше 2 мільйонів підлітків молодше 18 років.

Дозволили щепити від коронавіруса підлітків також в Канаді. У деяких районах Швейцарії пропонують щеплення від COVID-19 16-річним. Також в Угорщині збираються почати вакцинацію жителів країни у віці від 16 до 18 років.

Нагадаємо, в Україні розробляються "ковідні сертифікати" з урахуванням вимог ЄС і ВООЗ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк