15.05.2021, 21:19

МЗС готує евакуацію українців з сектора Газа

Ольга Романец | Всі новини автора
Сектор Газа

З сектора Газа, де зараз йде загострення конфлікту з Ізраїлем, хочуть евакуюватися 120 українців. Міністерство закордонних справ тримає з ними зв'язок.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в ефірі телеканалу "Україна24", передає Час Пік.

Він зазначив, що МЗС тримає ситуацію на особливому контролі.

"Міністерство закордонних справ підтримує зв'язок з українцями, які виявили бажання покинути сектор Газа. Зараз їх 120 осіб. Посольства в Ізраїлі та Єгипті, а також представництво при Палестинській національній адміністрації в даний час відпрацьовують можливі маршрути репатріації", - повідомив Ніколенко.

Ситуація в секторі Газа загострилася з 10 травня. Ізраїльська армія та ісламісти продовжують обмінюватися ракетними ударами.

Єгипет в рамках посередництва між сторонами конфлікту запропонував укласти угоду про припинення вогню на один рік, проте влада Ізраїлю цю пропозицію не прийняла.

Раніше повідомлялося, що глава відомства Бені Ганц уповноважив армію оборони Ізраїлю в терміновому порядку набрати ще 9 тисяч резервістів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк