16.05.2021, 12:39

Радбез ООН збереться екстрене засідання через загострення палестино-ізраїльського конфлікту

обострение палестино-израильского конфликта

Рада Безпеки ООН 16 травня проведе термінове засідання через загострення конфлікту між Ізраїлем та палестинськими угрупованнями з Сектора Газа.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель скликає екстрене засідання Ради ЄС для обговорення загострення між Ізраїлем та Палестиною, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Початок обговорення загострення конфлікту на Близькому Сході, яке супроводжується обстрілами як з території Ізраїлю, так і території Сектора Газа, заплановано на 17:00 (за київським часом).

На засіданні Радбезу ООН планують виступити міністри закордонних справ Єгипту та Йорданії, а також представник Палестини і посол Ізраїлю Гілад Ердан.

У ЦАХАЛ заявили, що за тиждень збройного конфлікту в Секторі Газа було вбито 149 палестинців, четверо з них - за останню добу. Ізраїль повідомляє про 10 загиблих зі свого боку, в тому числі двох дітей.

За даними палестинської сторони, вже було вбито не менше 149 осіб, у тому числі 41 дитина. Водночас ЮНІСЕФ Палестини повідомила про загибель 42 дітей.

Президент США Джо Байден 15 травня провів переговори з лідерами Ізраїлю і Палестини. Як пише Times of Israel, прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і Байден обговорили ескалацію в Секторі Газа. Ізраїльський прем'єр запевнив президента США, що його країна зробить все, щоб не нашкодити мирним жителям.

Війська Ізраїлю заявили про пуск 2800 ракет з сектора Газа з початку загострення конфлікту. Про це повідомляє офіційний представник армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Джонатана Конрікуса. 

У відповідь на ракетні обстріли ізраїльська армія за 24 години вразила 90 військових об'єктів палестинців у Секторі Газа.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк