16.05.2021, 14:39

В Ісландії виставили на продаж землю, на якій знаходиться діючий вулкан

вулкан Фаградалсфьяль

В Ісландії ділянку землі на півострові Рейкьянес приблизно в 30 км від Рейк'явіка, на якому знаходиться вулкан Фаградальсфьядль, виставили на продаж. Сім'я, що володіє землею, вирішила цю ділянку продати.

Протягом останніх двох місяців це місце стало дуже популярним серед туристів, оскільки в кінці березня цього року почав вивергатися вулкан, повідомляє Час Пік з посиланням на Bloomberg. 

Тордіс Гудмундсдоттір є однією з 19 спадкоємців, які спільно володіють фермерським господарством Храун - саме там розташовано вулкан. Співвласниця земельної ділянки повідомила, що вже отримала дві пропозиції від потенційних покупців.

Після пробудження вулкана землевласники зв'язалися з владою, щоб забезпечити доступ до нового популярного серед туристів місця. В Ісландії закони дозволяють землевласникам вимагати плату за вхід на свою приватну територію, навіть якщо на ній є пам'ятки.

Прем'єр-міністр країни Катрін Якобсдоттір повідомила, що держава не планує купувати цю землю, але новим власникам не дозволять обмежувати доступ до ділянки.

За прогнозами фахівців, цей вулкан може залишатися активним протягом багатьох років.

Нагадаємо, виверження вулкана Фаградальсфьядль почалося в кінці березня.

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк