19.05.2021, 18:59

Байден скасує санкції проти глави компанії, яка будує "Північний потік-2", - ЗМІ

Ольга Романец | Всі новини автора
Байден

Адміністрація президента США Джо Байдена може зняти санкції з оператора російського газопроводу "Північний потік-2". Дане рішення завтра повинен представити Держдепартамент США.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, передає Час Пік.

Джерело Reuters повідомило, що в Держдепі визнають, що Nord Stream 2 і Варніг законно потрапили під санкції, проте відмова від них буде мотивована національними інтересами США.

Зокрема, зазначається, що цей крок може свідчити про бажання США до відновлення відносин з Німеччиною, яка підтримує будівництво скандального російського газопроводу "Північний потік-2".

Зазначимо, у президента РФ Володимира Путіна відреагували на можливу відмову США від санкцій проти "Північного потоку-2". У Кремлі позитивно сприйняли цю інформацію.

Нагадаємо, в Німеччині Союз охорони природи і біорізноманіття (NABU) намагається зупинити через суд будівництво газопроводу "Північний потік-2" у виключній економічній зоні країни.

Раніше віце-президент Європейської комісії Франц Тіммерманс заявив, що споруджуваний газопровід з Росії в Європу "Північний потік-2" не потрібен Європейському Союзу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк