25.05.2021, 22:12

Стало відомо, де і коли відбудеться зустріч Байдена і Путіна

Марина Началова | Всі новини автора
байден путин

Президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін зустрінуться 16 червня в Женеві (Швейцарія).

Про це повідомили прес-служби Кремля і Білого дому, передає Час Пік.

"Президент Байден зустрінеться з президентом Путіним в Женеві, Швейцарія 16 червня 2021 року. Лідери обговорять весь спектр нагальних питань, оскільки ми прагнемо відновити передбачуваність і стабільність у відносинах між США і Росією", - заявили в адміністрації Байдена.

Як заявила на брифінгу прес-секретар Білого дому Джен Псакі, глави держав серед іншого обговорюватимуть Україну. Вона зазначила, що Байден має намір заявити про непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України, пише "Голос Америки".

У Путіна також підтвердили, що зустріч президентів відбудеться 16 червня в Женеві "відповідно до досягнутої домовленості".

"Мається на увазі обговорити стан і перспективи подальшого розвитку російсько-американських відносин, проблематику стратегічної стабільності, а також актуальні питання міжнародного порядку денного, включаючи взаємодію в боротьбі з пандемією коронавірусу і врегулювання регіональних конфліктів", - повідомили в прес-службі Кремля.

Нагадаємо, нещодавно Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час зустрічі в Рейк'явіку обговорили "українське питання".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк