28.05.2021, 09:40

У США розслідують можливе втручання України в президентські вибори 2020 року

Марина Началова | Всі новини автора
байден

Федеральні прокурори в Брукліні (Нью-Йорк) розслідують можливе втручання колишніх і нинішніх українських чиновників у президентські вибори.

Про це пише The New York Times, передає Час Пік.

Як повідомляється в матеріалі, федеральні прокурори в Брукліні з'ясовують, чи допомогли кілька українських чиновників організувати широкомасштабний план втручання в президентську кампанію 2020 року, в тому числі за допомогою адвоката екс-президента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані поширювати заяви, що вводять в оману, про Джо Байдена і схиляти результат виборів на користь Трампа.

Розслідування почалося в останні місяці перебування Трампа на посаді президента. Воно проходить окремо від ще одного розслідування щодо Джуліані, яке веде прокуратура Манхеттена і яке стосується можливого лобіювання Джуліані інтересів українських бізнесменів у Білому домі.

Прокурорами Брукліна, зокрема, вивчається поїздка Джуліані в Європу в грудні 2019 року, коли він зустрівся з кількома українцями. Принаймні, один з нинішніх і колишніх офіційних осіб, з якими зустрічався Джуліані - депутат Верховної Ради України Андрій Деркач, в даний час знаходиться в центрі уваги бруклінського розслідування, заявили джерела.

Поки неясно, чи пред'являть бруклінські прокурори звинувачення комусь із українців.

Читайте ще: Асад вчетверте переміг на президентських виборах в Сирії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк