29.05.2021, 14:54

Організатор "Євробачення" EBU вирішив призупинити членство Білорусі

Марина Началова | Всі новини автора
евровидение

Європейський мовний союз (EBU), який є організатором міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення", призупинив членство в організації Білоруської державної телерадіокомпанії (БТРК).

Про це повідомляється в прес-релізі EBU, передає Час Пік.

Як зазначається, на засіданні 28 травня виконавча рада EBU прийняла рішення про призупинення членства БТРК. Причиною стала політична ситуація в Білорусі.

"EBU уважно стежить за придушенням свободи ЗМІ в Білорусі і постійно закликає БТРК, як члена EBU, відстоювати наші основні цінності свободи слова, незалежності та підзвітності", - заявили в організації.

Як зазначається, після спірних виборів у Білорусі минулого літа EBU проводив кампанію за захист незалежної журналістики і свободи слова в країні, а також публічно підтримав журналістів Белтелерадіокомпанії, які протестували проти втручання уряду. В EBU стежили за ефіром БТРК і повідомили про свої побоювання їх керівництву.

"В останні тижні нас особливо занепокоїла трансляція інтерв'ю, явно отриманих під примусом. Ми також відстежували інші передачі Белтелерадіокомпанії, які викликають серйозні і вельми виняткові побоювання. В світлі цих виняткових подій у Виконавчої ради немає іншої альтернативи, окрім як запропонувати призупинити членство Белтелерадіокомпанії в EBU", - заявили в організації.

У БТРК буде два тижні на відповідь до вступу в силу припинення членства.

Нагадаємо, Білорусь відсторонили від участі в конкурсі "Євробачення-2021" через явну політизованість заявленого номера.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк