01.06.2021, 17:30

Лукашенко хоче запустити літаки з Білорусі до Криму

Ольга Романец | Всі новини автора
Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що хоче запустити прямий авіарейс з Мінська до тимчасово окупованого Криму. З таким проханням він звернувся до лідера Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Telegram-канал "Пул Першого", передає Час Пік.

Зокрема, Лукашенко заявив, що зважився на переговори про польоти до Криму з Росією після заборони Україною авіасполучення з Республікою Білорусь.

"Україна закрила для нас небо, у нас є і свій санаторій в Криму, куди люди завжди їздили, літали і т.д. щоб не загострювати відносини ми через Україну їхали, хто на поїзді, хто на автомобілі, хто на літаку. Зараз закрили небо, і я Путіну сказав: "Я прошу тебе, ти подумай як нам потрапити в Крим?", - заявив він.

Він зазначив, що "не може заборонити своїм громадянам" їздити на півострів, тому хоче якомога раніше домовитися з російським президентом Володимиром Путіним про новий авіамаршрут.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив про майбутні постачання Мінську сучасного російського озброєння.

Раніше повідомлялося, що на зустрічі Володимира Путіна з Олександром Лукашенком сторони домовилися про другий транш на 500 млн доларів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк