06.06.2021, 22:59

Варто поквапитися: що можна посадити в червні

Ольга Романец | Всі новини автора
огород

У перший місяць літа зовсім не пізно посадити деякі культурні рослини. Цей теплий місяць прекрасно підходить для городніх робіт.

У червні можна сміливо займатися посівами, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Картопля

Зовсім не пізно садити картоплю. Однак робити це варто на початку місяця. Вже через тиждень із землі здадуться паростки. Через 45-60 днів, в середині серпня, можна буде зібрати урожай бульб раннього сорту, через 80, на початку вересня, - пізнього.

Морква

Вона проросте через 7 днів. Ранні сорти цього овоча визріють через максимум три місяці, в середині вересня, пізні - через 130 днів, на початку жовтня.

Буряк

Посаджени на початку червня буряк дасть урожай в залежності від сорту: рання - через 80 днів, середня - через 100. 

Огірок

Вдалий час і для посіву огірків. Вони дають плоди вже через півтора з невеликим місяці. Також і кабачки: урожай ранніх сортів готовий до збору через 45 днів, на початку серпня, а пізніх через 60 днів.

Капуста

Хорошим стане початок червня і для посадки білокачанної капусти ранніх і пізніх сортів. Вже через 120 днів вдасться зібрати великі качани.

Бобові

У червні можна сміливо посіяти боби і горох. Квасоля ж встигне дати урожай тільки раннього сорту і за умови, що буде тепло.

Зелень

Не пізно садити кріп, петрушку та іншу зелень. Всі ці культури швидко виростуть.

Квіти

Підходить червень і для посіву квітів. Встигнуть порадувати красою маргаритки, незабудки, фіалки. Дворічні можна сіяти протягом і першого і другого літнього місяця.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: