11.06.2021, 09:50

Європейське космічне агентство готує місію до Венери

Венера

Європейське космічне агентство (ESA) заявило про заплановану місію до Венери орбітального апарату EnVision. Одним із завдань місії буде визначити, як і чому Венера і Земля еволюціонували настільки по-різному.

Про це повідомляє прес-служба ESA, передає Час Пік.

"EnVision стане наступним орбітальним кораблем до Венери, який забезпечить цілісний огляд планети від її внутрішнього ядра до верхніх шарів атмосфери, щоб зрозуміти, як і чому Венера і Земля еволюціонували так по-різному", - йдеться в повідомленні.

Ключова мета місії - зрозуміти причини змін клімату на Венері. Зокрема, чому на планеті така токсична атмосфера, а також чому там настільки густі, багаті сірчаною кислотою хмари і чи не стане вона передвісником долі Землі, якщо вона також зазнає катастрофічний парниковий ефект. Також вчені планують досліджувати геологічну активність Венери, а також виявити ознаки існування життя в минулому на ній.

Розробники відзначають, що найбільш ранньою можливістю запуску EnVision є 2031 рік. Інші ймовірні дати запуску - в 2032 і 2033 роках. Космічному кораблю знадобиться близько 15 місяців, щоб досягти планети і ще 16 місяців, щоб вийти на необхідну орбіту.

Читайте також: День Святої Трійці: коли відзначається свято, традиції і заборони

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: