20.06.2021, 20:43

У США обіцяють нові санкції проти Росії через "Північний потік-2"

Ольга Романец | Всі новини автора
санкции

США продовжать впроваджувати санкції проти російських компаній, що беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив радник президента США Джейк Салліван в ефірі телеканалу CNN, передає Час Пік.

При цьому він зазначив, що адміністрація Джозефа Байдена не має наміру вводити обмежувальні заходи проти країн Євросоюзу, які причетні до будівництва зазначеного газопроводу.

"Питання в тому, чи будемо ми безпосередньо переслідувати, використовуючи повноваження щодо санкцій, наших європейських партнерів, союзників і друзів. Президент Байден сказав: Я не готовий це зробити, але я готовий впроваджувати кожні 90 днів санкції проти російських організацій, що беруть участь у будівництві "Північного потоку-2". Він це робив і продовжить робити", - заявив радник американського лідера.

Крім того, за його словами, Білий дім готує додаткові санкції проти Росії у зв'язку з отруєнням і ув'язненням російського опозиціонера Олексія Навального.

"Ми готуємо ще один пакет санкцій у зв'язку з цим випадком. Ми весь час давали зрозуміти, що не будемо утримуватися від реагування - будь це інцидент з Solar Winds, або втручання у вибори, або справа Навального, якщо мова йде про відповідь на шкідницьку діяльність Росії", - сказав радник.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк