20.06.2021, 21:57

Франція скасовує комендантську годину і масочний режим

Ольга Романец | Всі новини автора
Франция

У Франції з 21 червня скасовують комендантську годину, яку ввели в жовтні 2020 року через різкий сплеск захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляє агентство AFP, передає Час Пік.

До цього часу французам спочатку забороняли залишати свої будинки після 21:00, в середині січня після 18:00, в березні - після 19:00, в травні - після 21:00, з 9 червня - після 23: 00. Відзначається, що комендантську годину скасовують на 10 днів раніше, ніж планувалося у зв'язку з істотним зниженням захворюваності коронавірусу.

За даними Le Monde, Франція є однією з останніх країн, що дотримуються комендантської години, поряд з Італією та Грецією.

Крім того, з 17 червня в країні скасували вимогу обов'язкового носіння медичної маски на вулицях. Однак його як і раніше доведеться дотримуватися в закритих приміщеннях при масовому скупченні людей. Зазначимо, що обов'язковий масковий режим діяв у Франції більше 7 місяців.

Нагадаємо, медики знайшли препарат для швидкого лікування COVID-19. Даний препарат - будесонід, який застосовують для лікування астми і хронічної обструктивної хвороби легенів, допомагає швидше вилікувати коронавірус.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: