21.06.2021, 21:03

США і Канада слідом за ЄС розширили санкції проти Білорусі

Марина Началова | Всі новини автора
санкции

США і Канада слідом за Євросоюзом розширили санкції проти режиму Олександра Лукашенка у зв'язку з примусовою посадкою літака авіакомпанії Ryanair в Мінську і затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчини Софії Сапеги.

Так, у Міністерстві фінансів США заявили, що до санкційного списку вносяться 16 чиновників і 5 юридичних осіб з Білорусі, передає Час Пік.

Зокрема, під санкції США потрапили КДБ Білорусі, внутрішні війська, головне управління з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією, слідчий ізолятор на вул. Окрестина в Мінську і УВС Брестської області.

Серед білоруських чиновників, внесених до санкційного списку США, - начальник брестського УВС Олександр Астрейка, прес-секретар Лукашенка Наталія Ейсмонт, голова Ради республіки Білорусі Наталія Качанова, генпрокурор Білорусі Андрій Швед, голова КДБ Іван Церцель, командир спецпідрозділу КДБ "Альфа" Сергій Зубков, начальник міліції Мінська Михайло Гриб, заступник голови МВС і командувач внутрішніми військами Білорусі Микола Карпенків, а також 8 членів ЦВК.

У свою чергу, Канада ввела санкції проти 17 фізичних та 5 юридичних осіб з Білорусі, заявив міністр закордонних справ країни Марк Гарно. Як зазначають в МЗС Канади, ці заходи вводяться "у відповідь на грубі і систематичні порушення прав людини, що відбуваються в Білорусі". Також наголошується, що заходи вживаються в координації з США, Великобританією і Європейським союзом.

Раніше ЄС посилив санкції проти Білорусі. Також ще 7 європейських країн закрили небо для білоруських літаків.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк