23.06.2021, 16:13

У Міноборони Великобританії заявили, що росіяни не стріляли по їхньому есмінцю

Марина Началова | Всі новини автора
британский эсминец

У Міністерстві оборони Великобританії спростовують інформацію про те, що росіяни відкривали попереджувальний вогонь по есмінцю Defender біля берегів окупованого Криму.

Як повідомляв Час Пік, російські ЗМІ з посиланням на міноборони РФ повідомили, що нібито сторожовий корабель в Чорному морі відкрив попереджувальну стрільбу по британському есмінцю "Дефендер", а літак Су-24М скинув бомбу за курсом його руху.

Британське оборонне відомство у своєму Твіттері заявило, що ніякого обстрілу їхнього корабля з боку РФ не було.

"Попереджувальних пострілів по HMS Defender не проводилося. Корабель ВМС Великобританії здійснює мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони Британії додали, що РФ, ймовірно, проводила навчання на морі, але пострілів у напрямку британського есмінця не проводилося.

"Ми вважаємо, що росіяни проводили артилерійські навчання в Чорному морі і заздалегідь попередили морське співтовариство про свою діяльність. У HMS Defender не стріляли, і ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху були скинуті бомби", - зазначили у британському Міноборони.

Нагадаємо, Росія закликає США відмовитися від спільних навчань у Чорному морі з Україною.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк