04.07.2021, 07:59

Путін підписав указ про зміцнення "братніх зв'язків" з Україною

Ольга Романец | Всі новини автора
Путин

Президент Росії Володимир Путін підписав документ "Про стратегію національної безпеки Російської Федерації". У документі ставиться завдання "зміцнення позицій російської мови".

Про це йдеться в тексті документа, передає Час Пік.

Як свідчить указ, досягнення цілей зовнішньої політики Кремля буде реалізовано за допомогою, в тому числі, зміцнення "братніх зв'язків між російським, білоруським і українським народами".

В указі стверджується, що в даний час "проводяться інформаційні кампанії, спрямовані на формування ворожого образу Росії, обмежується використання російської мови, забороняється діяльність російських засобів масової інформації та використання російських інформаційних ресурсів".

Також документ ставить завдання зміцнення позицій російської мови як "мови міжнародного спілкування" і надання підтримки громадянам РФ, які проживають в інших країнах, у збереженні їх "загальноросійської культурної ідентичності".

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін поки не бачить сенсу у зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Він вважає, рішення по Україні сьогодні приймаються в США.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк