04.07.2021, 16:16

У Кремлі сказали, що заважає зустрічі Путіна з Зеленським

Марина Началова | Всі новини автора
песков

У Кремлі в черговий раз висловили претензії до України, звинувативши її в невиконанні мінських домовленостей.

Відповідну заяву зробив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі одного з російських телеканалів, передає Час Пік.

Він назвав неприйнятним те, що Україна "намагається розмити мінські домовленості і представити Росію учасницею конфлікту на Донбасі".

"Головна проблема - це те, що Україна не хоче виконувати мінські домовленості і послідовно намагається розмивати важливість мінських домовленостей, кажучи про те, що потрібно їх чимось замінити, що вони вже нібито неживі, ці мінські домовленості", - сказав Пєсков.

Позиція України щодо того, що Росія є стороною конфлікту на Донбасі, "абсолютно не відповідає дійсності", заявив прес-секретар Путіна. Також Пєсков поскаржився на те, що західні країни "не вводять" санкції проти України за "невиконання мінських угод".

За словами Пєскова, нібито невиконання Україною мінських домовленостей - один з чинників, які ускладнюють підготовку можливої ​​зустрічі президентів Володимира Путіна і Володимира Зеленського.

"Що ускладнює втілення ідеї про двосторонню зустріч: крім основного моменту про невиконання мінських домовленостей, ще, напевно, і той факт, що президент Зеленський з самого початку виглядав як дуже сучасний демократичний президент, який несе порядок і демократію в свою країну, і, звичайно, цей настрій явно не корелюється з абсолютно безпрецедентним тиском на політичних опонентів, з бажанням позбутися своїх успішних політичних опонентів шляхом відкриття кримінальної справи", - заявив Пєсков.

Тим часом Зеленський побував на борту американського есмінця "Росс".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк