07.07.2021, 15:04

Невідомі застрелили президента Гаїті: один з них видавав себе за чиновника США

Ольга Романец | Всі новини автора
президент Гаити

Група невідомих проникла в резиденцію президента Гаїті Жолнеля і застрелила його. Його дружина отримала поранення, вона співпрацює зі слідством.

Про це повідомляють закордонні ЗМІ з посиланням на прем'єр-міністра Гаїті, передає Час Пік.

Інцидент стався о першій годині ночі з вівторка 6 липня на середу 7 липня. Група невстановлених осіб, деякі з яких говорили по-іспанськи, вчинили напад на приватну резиденцію президента Республіки і смертельно поранили його.

За інформацією місцевих ЗМІ, на місце події прибули поліцейські і офіцери з президентської гвардії в якості підкріплення. Вони деякий час не могли отримати доступ до будинку. Один зі стрільців видавав себе за співробітника відділу по боротьбі з наркотиками США.

"Засуджуючи цей одіозний, нелюдський і варварський акт, тимчасовий прем'єр-міністр Клод Жозеф і національна поліція закликають до спокою. Ситуація в області безпеки в країні знаходиться під контролем гаїтянської національної поліції і збройних сил Гаїті. Вживаються всі заходи, щоб гарантувати спадкоємність держави і захистити націю. Демократія і Республіка переможуть", - йдеться в заяві в.о. прем'єр-міністра Клода Жозефа.

Читайте також: У Києві чоловік влаштував стрілянину через права на квартиру: його затримали в ході спецоперації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: