11.07.2021, 11:44

У Бельгії померла жінка, яка заразилася одночасно двома штамами COVID-19

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус

У Бельгії померла 90-річна жінка після того, як заразилася одночасно двома штамами коронавірусу походженням з Великобританії і Південної Африки.

Про це пише Bloomberg, передає Час Пік.

У березні жінку госпіталізували в лікарню в бельгійському місті Алсті. У день госпіталізації у неї діагностували альфа-варіант COVID-19 ("британський"). Стан жінки швидко погіршився і через п'ять днів вона померла.

Медики встановили, що хвора була носієм як штаму "альфа", так і штаму "бета" ("південноафриканський"). Відзначається, що обидва ці варіанти в той час циркулювали в Бельгії, тому, ймовірно, жінка заразилася різними варіантами вірусу від двох різних людей.

Раніше дослідники вже фіксували факти подвійного зараження людей штамами COVID-19. Зокрема, в січні бразильські вчені повідомили про два випадки коінфекції.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксовано 290 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей - 23, медпрацівників - 7). Також госпіталізовано 374 людини, летальних випадків - 5, видужав - 374 людини.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк