11.07.2021, 21:51

У Pfizer збираються оголосити про необхідність третьої дози вакцини від COVID-19, - ЗМІ

Марина Началова | Всі новини автора

У найближчі дні компанія Pfizer проінформує офіційних осіб США про необхідність введення третьої дози своєї вакцини проти COVID-19.

Про це пише Washington Post, посилаючись на обізнані джерела, передає Час Пік.

Як повідомляється, компанія Pfizer і німецька фірма BioNTech очікують, що людям буде потрібна третя доза вакцини через 6-12 місяців після введення двох ін'єкцій.

Але високопоставлені чиновники сфери охорони здоров'я США ще не вирішили, чи знадобиться бустерна доза. Через кілька годин після того, як компанії оголосили про свої наміри в четвер, Міністерство охорони здоров'я і соціальних служб виступило з категоричним докором, заявивши, що "повністю вакцинованим американцям в даний час не потрібна ревакцинація".

Дебати про бустерне щеплення виникають у міру того, як у всьому світі зростає занепокоєння з приводу поширення високоінтенсивного Дельта-штаму, який став найбільш поширеним в Сполучених Штатах.

Компанія Pfizer публічно процитувала дані з Ізраїлю, які показують, що її вакцина залишається ефективною проти Дельта-штаму в запобіганні госпіталізацій і важкого перебігу захворювання, але знижує ефективність у запобіганні легших випадків. Компанія найбільше зосереджена на тому, чи потрібні бустерні дози для літніх людей і найуразливіших верств населення.

Як уже повідомлялося, в Чернігові почали вакцинувати препаратом Pfizer всіх бажаючих: люди їдуть з інших областей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк