12.07.2021, 07:43

Зеленський з робочим візитом прибув до Німеччини

Ольга Романец | Всі новини автора
Зеленский

Президент Володимир Зеленський 11 липня прибув з дводенним робочим візитом до Німеччини, де він планує зустрітися з лідерами країни.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Зеленський проведе низку зустрічей, зокрема з президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Також запланована зустріч з головою Християнсько-демократичного союзу, прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.

Під час переговорів сторони повинні обговорити українсько-німецькі відносини і процес мирного вирішення конфлікту на Донбасі.

Візит Зеленського до Німеччини проходить на запрошення Меркель, з якою він провів телефонну розмову 22 червня. Приводом для дзвінка Меркель стала річниця нападу нацистської Німеччини на СРСР 22 червня 1941 року. Тоді Зеленський запросив Меркель відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи, а також заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності.

Нагадаємо, стало відомо, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" мають намір завершити в серпні. Зараз газопровід готовий на 98%.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк