12.07.2021, 13:01

ЄС продовжив санкції проти Росії через дестабілізацію ситуації в Україні

Ольга Романец | Всі новини автора
Евросоюз

Європейський союз продовжив ще на пів року санкції проти Росії - до 31 січня 2022 року. Вони введені у відповідь на дії країни, які дестабілізують ситуацію в Україні.

Про це повідомили в прес-службі Європейської Ради, передає Час Пік.

"Рішення Ради винесено після останньої оцінки стану імплементації Мінських угод - спочатку передбачалося, що це відбудеться до 31 грудня 2015 року. Керівники ЄС закликали Росію повністю взяти на себе відповідальність у забезпеченні повного виконання Мінських домовленостей як ключової умови будь-якої істотної зміни в позиції ЄС. У світлі того, що ці угоди не повністю виконуються Росією, керівники ЄС одноголосно вирішили залишити економічні санкції, що діють проти країни", - йдеться в повідомленні.

Економічні секторальні санкції проти Росії діють з 31 липня 2014 року у відповідь на дії країни, "дестабілізуючі ситуацію в Україні". Санкції обмежують доступ до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для певних російських банків і компаній, а також забороняють надавати фінансову і посередницьку допомогу російським фінансовим установам.

Вони також забороняють пряме або непряме ввезення, вивезення або передачу всіх матеріалів, пов'язаних з обороною, і встановлюють заборону на продаж товарів подвійного призначення для військового використання і кінцевих споживачів в Росії. Санкції додатково обмежують доступ Росії до певних чутливих технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад у видобутку і розвідці нафти.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк