19.07.2021, 20:51

Естонія, Латвія і Литва відкрили кордони для українських туристів

Марина Началова | Всі новини автора

Естонія, Латвія і Литва відкрилися для всіх типів подорожей українців, згідно з рекомендацією Ради Євросоюзу.

Про це повідомив у Твітері міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Час Пік.

"Безвізовий вікенд у країнах Балтії? Тепер це знову можливо", - написав він.

Кулеба зазначив, що в Литві правила в’їзду дещо відмінні від Латвії та Естонії. Повністю вакциновані українці можуть в’їжджати вільно, а хто ще не вакцинувався - з самоізоляцією.

Перевірити умови в'їзду громадян України до тієї чи іншої країни можна на сайті МЗС "]]>Поради подорожуючим]]>".

Згідно з інформацією на цьому сайті, до Литви українці можуть в'їжджати без тестування на на COVID-19 та самоізоляції за умови наявності COVID-сертифіката країн-членів ЄС ЄЕП, Швейцарії та Великої Британії (про повний курс вакцинації (Vaxzevria/AstraZeneca, Comirnaty/Pfizer, Spikevax/Moderna, Janssen) або про перенесений СOVID-19).  В разі відсутності COVID-сертифікату залишається обов’язковою наявність негативного ПЦР-тесту на COVID-19, який проведено не більш як за 72 години до перетину кордону, або тест на антигени, проведений не раніш, ніж за 24 години до перетину кордону. Такі особи не підлягають 10-денній самоізоляції. В разі  відсутності під час в’їзду до Латвії негативного результату тестування на COVID-19 – одразу після прибуття до Латвії необхідно зробити тест. Самоізоляція не потрібна.

Згідно з рішенням Уряду Естонії, а також відповідно до списку третіх країн (у т.ч. Україна), наведеного в додатку 1 до рекомендацій Ради Європейського союзу щодо поступового скасування обмежень на несуттєві поїздки до Європейського союзу, до Естонії можна в’їжджати з будь-якою метою у період з 19 по 25 липня 2021 р. без тестування та самоізоляції.

У Литву можуть вільно в'їжджати українці, що є повністю вакцинованими від COVID-19 (дозволеними вакцинами є: Janssen, Comirnaty BioNTech/Pfizer, Moderna, Vaxzevria AstraZeneca) та мають відповідний документ або сертифікат медичного закладу, що це підтверджує, англійською або іншою мовою ЄС.

Нагадаємо, Данія відкрила кордони для туристів з України, те ж саме зробила Бельгія.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк