19.07.2021, 21:30

У Великобританії зняли більшу частину карантинних обмежень, незважаючи на високу динаміку COVID-19

Марина Началова | Всі новини автора
британия коронавирус

З 19 липня у Великобританії знято більшість карантинних обмежень, незважаючи на те, що динаміка захворюваності COVID-19 в країні все ще залишається високою.

Зокрема, скасовано обов'язкове носіння масок у громадських місцях, хоча в деяких приміщеннях "рекомендується" користуватися засобами індивідуального захисту. Обов'язковим залишається використання масок у громадському транспорті Лондона, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Також у Великобританії тепер немає обмежень на кількість людей, які можуть зустрічатися або відвідувати заходи і немає необхідності дотримуватися соціальної дистанції.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтримав зняття обмежень, однак закликав британців все ж дотримуватися обережності і вакцинуватися.

Рішення британської влади зустріло критику з боку опозиції. Зокрема, експерт Лейбористської партії з питань охорони здоров'я Джонатан Ешворт назвав позицію офіційного Лондона "безрозсудною". Особливо гострій критиці піддалося скасування масочного режиму.

Великобританія залишається однією з країн, в яких активно поширюється Дельта-штам COVID-19. Щодня в країні фіксується до 50 тисяч нових випадків зараження.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я і соціальних справ Великобританії Саджид Джавід заразився COVID-19, незважаючи на те, що був вакцинований.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк