21.07.2021, 15:53

У Грузії пройдуть міжнародні військові навчання Agile Spirit 2021 за участю України

военные учения

З 26 липня по 6 серпня в Грузії будуть проходити багатонаціональні військові навчання Agile Spirit 2021. У них візьмуть участь понад 2,5 тисячі військовослужбовців з 15 країн.

Учасником Agile Spirit 2021 також буде Україна, передає Час Пік з посиланням на прес-службу європейського командування ЗС США.

"Це 10-е вчення Agile Spiri. Вперше вони проводилися в Грузії в 2011 році і представляли собою щорічні навчання морської піхоти США в Європі з грузинськими збройними силами", - наголошується в прес-релізі.

У навчаннях візьмуть участь військовослужбовці з 15 союзних та партнерських сил наступних країн: Грузія (приймаюча сторона), Естонія, Німеччина, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Іспанія, Туреччина, Україна, Великобританія, США, Канада, Італія та Азербайджан.

Для проведення заходів виділено три полігони та два аеродроми. Навчання включатимуть спільні дії багатонаціональних підрозділів з бойової стрільби у складі батальйонів.

"Agile Spirit 2021 підвищує готовність і оперативну сумісність сил США, Грузії, союзників та регіональних партнерів", - підкреслила американська сторона.

Читайте також:

Шмигаль назвав терміни вступу України до ЄС та НАТО

Зеленський провів телефонну розмову з генсеком НАТО: що обговорювали

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк