31.07.2021, 09:55

Мін'юст США звинуватив російських хакерів у зламі пошти федеральних прокурорів

Марина Началова | Всі новини автора

Російські хакери, які стоять за масштабною атакою на компанію SolarWinds, зламали облікові записи електронної пошти деяких з найвідоміших федеральних прокурорів США по всій країні.

Про це повідомило Міністерство юстиції США, передає Час Пік з посиланням на Аssociated Рress.

Як заявили у відомстві, в 2020 році 80% облікових записів електронної пошти Microsoft, використовуваних співробітниками чотирьох американських прокуратур в Нью-Йорку, були зламані. В цілому Міністерство юстиції заявило, що в 27 офісах прокуратури США було зламано обліковий запис електронної пошти принаймні одного співробітника під час хакерської атаки.

У Мін'юсті США вважають, що облікові записи були скомпрометовані з 7 травня по 27 грудня 2020 року. Як зазначається, саме в середині грудня була виявлена ​​хакерська атака на компанію SolarWinds. Хакери зуміли проникнути в десятки компаній приватного сектора і аналітичних центрів, а також принаймні дев'ять урядових агентств США.

У квітні адміністрація президента Джо Байдена оголосила про санкції, включаючи висилку російських дипломатів, у відповідь на злам SolarWinds і втручання Росії в президентські вибори в США 2020 року. Росія заперечує правопорушення.

Нагадаємо, Палата представників США схвалила збільшення фінансової допомоги Україні. Тим часом американські сенатори вимагають від Байдена розширити санкції проти "Північного потоку-2".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: