30.07.2021, 07:18

Американські сенатори вимагають від Байдена розширити санкції проти "Північного потоку-2"

Марина Началова | Всі новини автора

Група сенаторів від Республіканської партії вимагає від президента США Джо Байдена розширити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Республіканці висунули ультиматум, передає Час Пік з посиланням на Bloomberg.

Як пише видання, сенатор Пет Тумі і 11 інших республіканців в Банківському комітеті Сенату погрожують заблокувати двох кандидатів в казначейство, якщо адміністрація Байдена не змінить свою позицію щодо газопроводу «Північний потік - 2» з Росії до Німеччини і не накладе нові санкції на проект.

"Газопровід "Північний потік-2" безпосередньо шкодить інтересам національної безпеки США, наших союзників і партнерів. Якщо цей проект буде завершений, він посилить згубний вплив Володимира Путіна на Європу, дестабілізує тендітну безпеку України і сприятиме подальшій агресії Росії", - йдеться в листі сенаторів до міністра фінансів Джанет Йеллен.

Сенатори заявляють, що будуть виступати проти висунення Брайана Нельсона і Елізабет Розенберг, висунутих на посади, які контролюють виконання санкцій, якщо їх вимоги не будуть виконані.

Раніше з'явилася інформація про угоду між США і Німеччиною щодо завершення будівництва "Північного потоку-2". Згідно з текстом документа, Україна отримує понад мільярд доларів, підтримку розвитку "зелених технологій", а також обіцянки щодо активізації Нормандського формату.

Нагадаємо, компанія Nord Stream 2 повідомила про готовність "Північного потоку-2" на 99 відсотків.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк