01.08.2021, 09:31

Кандидат у канцлери Німеччини пригрозив Росії новими санкціями через Україну

Ольга Романец | Всі новини автора
канцлер

Кандидат в канцлери Німеччини від блоку ХДС / ХСС Армін Лашет заявив, що якщо Росія буде використовувати газопровід "Північний потік-2" для агресивного тиску на Україну, Берлін виступить на підтримку санкцій на рівні ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інтерв'ю польській газеті Rzeczpospolita, опублікованому 31 липня, передає Час Пік.

"Якщо Росія знову буде вести себе агресивно щодо України, то Німеччина вживе заходів на національному рівні, а також виступить на підтримку санкцій на рівні Європейського Союзу", - заявив політик.

За його словами, таким чином ФРН може гарантувати, що "Росія не зможе використовувати трубопровід як геополітичну зброю". Водночас він переконаний, що угода між Німеччиною і США, за якою Берлін зобов'язується вжити заходів у відповідь на можливу агресію РФ проти України, "надає інструмент для того, щоб спільно притягнути Росію до відповідальності за деструктивну діяльність".

"Підтримка суверенітету і безпеки України повинна бути пріоритетом у зовнішній політиці Німеччини... Також важливо дати Росії зрозуміти, що для нас неприйнятні порушення міжнародного права, гібридні атаки на західні демократії і атаки на фундаментальні права людини і громадянина на своїй території", - зазначив Лашет.

Читайте також: Україна зробить все, щоб "Північний потік-2" не був сертифікований, - Вітренко

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк