01.08.2021, 15:57

Білоруську спортсменку насильно вивозять з Олімпіади: вона має намір просити політпритулку в Європі

Марина Началова | Всі новини автора
кристина тимановская

Білоруська легкоатлетка Христина Тімановська, що бере участь в Олімпіаді в Токіо, відмовилася бігти дистанцію, на яку її поставили, не попередивши. Тепер дівчину збираються насильно депортувати на батьківщину.

Раніше Тімановська розкритикувала керівництво національної олімпійської збірної за те, що її без попередження поставили на непрофільну дистанцію 4х400 м, тоді як вона вже була заявлена ​​на дистанції 100 і 200 м, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Сьогодні Білоруський Фонд спортивної солідарності повідомив у своєму Телеграм-каналі, що Тімановську насильно вивозять з Токіо представники білоруської нацкоманди.

"Завтра у неї повинен був відбутися старт на 200 метрів, представники збірної її не допускають і відправляють до Мінська", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зараз Тімановська знаходиться в аеропорту і повинна вилетіти о 16:50 за білоруським часом (збігається з київським). Спортсменка спілкується з поліцією і журналістами. Вона заявила, що має намір просити політичного притулку в Європі. Попередньо відомо, що вона збирається звернутися в посольство Австрії в Токіо.

НОК Білорусі тим часом заявив, що участь Тімановської в Олімпіади-2020 офіційно припинено.

"За висновком лікарів, у зв'язку з емоційно-психологічним станом білоруської легкоатлетки Христини Тімановської, тренерським штабом національної команди з легкої атлетики прийнято рішення про припинення виступу спортсменки на Іграх XXXII Олімпіади. Отже, відкликана заявка спортсменки на участь у кваліфікаційних забігах на 200 м і в естафеті 4×400 м", - йдеться в повідомленні НОК.

Сама ж Тімановська заявила наступне: "Це неправда, мене не оглядали лікарі".

Раніше повідомлялося, що Андрій Шевченко залишає посаду головного тренера збірної України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк