04.08.2021, 22:52

ВООЗ закликає встановити мораторій на вакцинацію від COVID-19 третьою дозою

вакцина от ковид

Всесвітня організація охорони здоров'я закликає тимчасово накласти заборону на введення третьої дози вакцини проти COVID-19, щоб препарати змогли доставити в країни, де багато хто ще не отримав і одного щеплення.

З такою заявою виступив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"ВООЗ закликає ввести мораторій на ревакцинацію мінімум до кінця вересня, щоб дати можливість вакцинувати не менше 10% населення кожної країни", - заявив він у середу, 4 серпня.

Гебреєсус впевнений, що подібний мораторій буде цілком доцільний для багатих країн, де більша частина населення вже отримала дві дози вакцини.

"Нам потрібна співпраця всіх, особливо тих країн і компаній, які контролюють глобальні поставки вакцин", - сказав глава ВООЗ.

Він також закликав держави G20 взяти на себе зобов'язання для виконання загальносвітових завдань з вакцинації від COVID-19.

Відомо, що на сьогоднішній день Ізраїль, Франція і ряд країн Близького Сходу вже оголосили про намір робити третє щеплення повністю вакцинованим громадянам. Крім того, ця ідея не чужа США та Великобританії.

Читайте також: Ізраїль посилює карантинні обмеження через Delta-штам COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк