05.08.2021, 07:52

У Туреччині через пожежу евакуацію українських туристів провели морем

Турция, лесные пожары

У Туреччині не вщухають лісові пожежі, через сильний вітер вогонь швидко поширюється. Найбільше страждає провінція Мугла. Українських туристів, які опинилися в безпосередній близькості до зони лісової пожежі, евакуювали з готелю морем.

Провести евакуацію відпочиваючих наземним транспортом було неможливо через пожежу, тому їх евакуювали морем. Про це у коментарі "Укрінформу" повідомив консул України в Анталії Емір Рустамов, передає Час Пік.

Консульство в Анталії ввечері 2 серпня отримало звернення на "гарячу лінію" про наближення лісової пожежі від громадян України, які перебували на відпочинку в готелі Voxx Marmaris Beach Resort.

Консул України негайно звернувся до губернатора провінції Мугла, мера міста Мармаріс, командувача береговою охороною регіону та генерального директора туристичного оператора TUI Türkiye. Евакуація була здійснена протягом півгодини.

За словами Рустамова, в консульстві стежать за ситуацією у Туреччині та реагують на звернення українців, які потрапили в біду. Рустамов також зазначив, що турецькі колеги оперативно реагують на запити України та надають допомогу.

"Консульство України в Анталії постійно відстежує ситуацію з лісовими пожежами та оперативно реагує на запити громадян України, які опинилися у складній ситуації. Турецька сторона швидко відгукується на наші запити та допомагає. У випадках, коли евакуація наземним транспортом неможлива, її здійснюють морем. Тим не менше, закликаю всіх українців, які збираються на відпочинок до Туреччини, зважувати всі ризики та утриматися від поїздок у ті райони, де вирують лісові пожежі", - сказав Емір Рустамов.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк