06.08.2021, 09:29

У Каліфорнії лісові пожежі перетворили ціле місто на згарище: фото

Марина Началова | Всі новини автора
пожары калифорния

На півночі американського штату Каліфорнія лісові пожежі, які вирують вже три тижні, перекинулися на невелике місто Грінвілл, зрівнявши з землею більшу частину історичного центру і перетворивши на згарище житлові райони.

Пожежа розбушувалася в місті в середу, передає Час Пік з посиланням на AP.

Лісова пожежа під назвою "Діксі" охопила автозаправну станцію, церкву, готель, музей, бар у Грінвіллі. Деяким дерев'яним будівлям було понад 100 років.

"Вогонь спалив весь наш центр. Наші історичні будівлі, сімейні будинки, малі підприємства і дитячі школи повністю втрачені", - написав у Facebook Кевін Госс, куратор округу Плумас.

Шериф округу Том Джонс сказав, що було знищено понад 100 будинків, а також комерційні підприємства.

"Моє серце розбите через те, що там сталося", - сказав він.

"Ми втратили Грінвілл сьогодні ввечері. Просто немає слів", - сказав представник округу Дуг Ламальфа в емоційному відео в Facebook.

Джейк Кейглі, начальник відділу операцій з управління інцидентами, зазначив, що деякі жителі Грінвілла пручалися евакуації, через що пожежникам навіть доводилося діставати зброю.

Пожежа, що спалахнула 14 липня, є найбільшою пожежею в Каліфорнії. Вигоріло 1305 квадратних кілометрів лісу, що перевищує площу Лос-Анджелеса. Причина розслідується. За однією з версій, іскра могла виникнути, коли дерево впало на лінію електропередач.

Читайте ще:

У Туреччині через пожежу евакуацію українських туристів провели морем

Пожежі в Греції: вогонь підібрався до об'єктів Стародавньої Олімпії

​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: