07.08.2021, 21:04

Загибель всього людства може прийти з Сибіру: бомба уповільненої дії

сибирь

Джерелом лих на планеті Земля може стати "бомба уповільненої дії", яка розташовується в Сибіру. Вже з'явилися перші тривожні сигнали.

Згідно з новим дослідженням, на результати якого посилається Washington Рost, через танення вічної мерзлоти Сибір може стати не просто небезпечною територією, а й додати проблем для всього людства, передає Час Пік.

Вже не перший рік кліматологи попереджають про те, що підвищення середньої температури в Арктиці рано чи пізно призведе до вивільнення метану, який опинився в пастці льодів. Тепер ситуація здається еже більш загрозливою, оскільки до потенційно небезпечних об'єктів зарахували неосяжні території Сибіру.

Так, в дослідженні стверджується, що великі ділянки вапняку, які раніше перебували в пастці вічної мерзлоти, відтають. Це підтверджують супутникові знімки Сибіру.

При нагріванні вапняк починає тріскатися, і з нього вивільняється величезна кількість метану, який до цих пір був безпечно ізольований.

На думку дослідників, процес вже пішов, проте якщо він триватиме так само активно, то третій за значимістю парниковий газ на планеті - метан - зробить атмосферу нестерпною. Крім того, наявність метану в атмосфері призведе до ще більшого підвищення температури.

Читайте також: Біда прийде з води: відкрилися нові обставини в питанні про виживання людства

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк