20.08.2021, 08:21

Меркель здійснить останній візит до Москви в якості канцлера ФРН: які теми на порядку денному

Марина Началова | Всі новини автора
меркель путин

Ангела Меркель в останній раз в якості канцлера Німеччини приїде в Москву і проведе переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Візит Меркель до Москви відбудеться сьогодні, 20 серпня, заявив прес-секретар Кабінету міністрів Німеччини Штеффен Зайберт, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Зайберт зазначив, що на порядку денному переговорів буде ситуація в Україні, Афганістані та Білорусі. Також Меркель проведе прес-конференцію і покладе вінок до могили невідомого солдата.

Раніше в прес-службі Кремля повідомили, що Путін і Меркель збираються обговорити стан і перспективи розвитку двостороннього співробітництва Росії і Німеччини в різних галузях.

Після цього 22 серпня Меркель прибуде до Києва. Президент України Володимир Зеленський не виключає, що канцлер привезе до Києва певні гарантії енергетичної безпеки, але не очікує, що вона "приїде з подарунками". Також Зеленський вважає, що турбуватися щодо зустрічі Меркель з Путіним не варто.

"Я сподіваюся, що Ангела Меркель і Володимир Путін досягнуть певної згоди, з якою вона прибуде до Києва. Це можуть бути гарантії для України. Наприклад те, що Росія погодиться на поставку мінімальних обсягів газу, який буде транспортуватися по газопровідній системі України в ЄС", - заявив Зеленський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк