26.08.2021, 15:18

Російські літаки не евакуювали українців з Афганістану, - Кулеба

Ольга Романец | Всі новини автора
эвакуация

У Міністерства закордонних справ немає інформації про те, чи були серед 500 осіб, евакуйованих Росією з Афганістану, українці.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Час Пік.

"Станом на зараз у нас відсутня інформація про те що на борту цих літаків були громадяни України", - повідомив міністр.

Він також зазначив, що на відміну від інших країн, Росія евакуювала громадян з аеропорту Баграм, а в цьому регіоні українців не було.

"Той факт, що ці літаки летіли не в аеропорт Кабул, який контролюється військами коаліції, а в аеропорт Баграм, який знаходиться під контролем талібів свідчить про дві речі. Перше - про тісний зв'язок між Російською Федерацією і рухом Талібан, яке до речі офіційно в Росії заборонено. А по-друге - можливість, що на цих евакуаційних літаках були українські громадяни вона дуже низька. На базі Баграм і в її околицях не було тих громадян України, про яких нам було відомо", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше ЗМІ поширили інформацію, що на аеродромі в Ульяновську готуються до відправки в Афганістан чотири літаки військово-транспортної авіації з медичним персоналом на борту. Вони планують вивезти з країни 500 громадян РФ, а також п'яти колишніх республік СРСР, в тому числі і України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк