27.08.2021, 07:19

Теракти в Кабулі: Байден наказав завдати удар у відповідь по ІДІЛ

Марина Началова | Всі новини автора
байден

Президент США Джо Байден наказав нанести удари по об'єктах угруповання ІДІЛ, яке взяло на себе відповідальність за вибухи в столиці Афганістану.

Згідно з останніми даними, в результаті вибухів у Кабулі загинуло понад сто осіб, серед них 13 американських військових, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Байден звернувся до нації, пообіцявши, що США змусять ІДІЛ "заплатити" за атаки.

"Тим, ​​хто скоїв ці напади сьогодні, а також всім, хто бажає Америці шкоди, знайте: ми не пробачимо. Ми не забудемо. Ми вистежимо вас і примусимо заплатити", - цитує президента США The Guardian.

"Я також наказав своїм командирам розробити оперативні плани по нанесенню ударів по ключових об'єктах, керівництву та об'єктах ІДІЛ. Ми відповімо з силою і точністю у свій час, в тому місці, яке ми виберемо, і в обраний нами момент", - заявив Байден.

Він також сказав, що США продовжать місію з евакуації з метою виведення військ до 31 серпня, як і планувалося. Байден пообіцяв витягнути з Афганістану всіх американців, які хочуть покинути країну.

Але президент не повідомив подробиць про те, яка військова присутність США буде в Афганістані після виведення військ.

"Я проінструктував військових про все, що їм потрібно - якщо їм знадобляться додаткові сили, я їх надам", - сказав Байден, зазначивши, що американське командування заявило, що у них є те, що їм потрібно.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк