30.08.2021, 21:36

Руйнівний ураган "Іда" вдарив по Луїзіані: майже весь штат залишився без електрики

Марина Началова | Всі новини автора
ида

На американський штат Луїзіана обрушилася "Іда" - один з найсильніших ураганів з усіх, що коли-небудь спостерігалися в регіоні.

Принаймні одна людина загинула в результаті падіння дерева, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Губернатор штату Джон Бел Едвардс заявив, що смертельних випадків може бути більше. На даний момент рятувальники ще не змогли дістатися да деяких постраждалих районів.

У неділю пориви вітру досягали 240 км на годину, урагану була привласнена четверта категорія з п'яти за шкалою Саффіра-Сімпсона. Вранці в понеділок швидкість вітру знизилася до 120 км на годину, ураган ослаб до першої категорії.

Ураган завдав катастрофічних збитків енергосистемі Луїзіани. За словами губернатора, практично ні у кого в штаті немає електрики, і багато систем водопостачання також відключені. Енергетична компанія Entergy повідомила, що споживачі в найбільш постраждалих районах можуть відчувати перебої в подачі електроенергії ще кілька тижнів.

Як заявив Едвардс, дамби Луїзіани витримали удар стихії, проте дощ, вітер і штормовий нагон завдали великої шкоди. У багатьох прибережних районах спостерігаються підтоплення, повалено безліч дерев, частина доріг перекриті.

Національний центр з ураганів заявив, що "Іда" втратила частину своєї сили, коли просувалася через південний захід Міссісіпі, але вона все ще може викликати сильні повені по всьому регіону.

Як уже повідомлялося, ураган "Іда" повернув назад річку Міссісіпі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: