31.08.2021, 07:43

У ПАР виявили новий агресивний штам коронавірусу з підвищеною мутацією

новый агрессивный штамм коронавируса

У Південно-Африканській Республіці виявили новий штам коронавірусу SARS-CoV-2, який має підвищений ступінь мутації. Департамент охорони здоров'я ПАР вже попередив Всесвітню організацію охорони здоров'я про новий штам COVID-19.

Вчені заявили про виявлення нового штаму коронавірусу. Новий штам отримав назву C.1.2. Його виявили фахівці з Національного інституту інфекційних захворювань та Платформи наукових досліджень і секвенування провінції Квазулу-Наталь, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У своєму дослідженні вчені виявили, що у цього штаму кількість мутацій становить близько 41,8 на рік, що майже вдвічі перевищує поточну частоту глобальних мутацій, яка спостерігається в будь-якому іншому варіанті коронавірусу.

Вперше вірус було ідентифіковано вченими в двох провінціях ПАР у травні. Відтоді C.1.2 було виявлено в семи з дев'яти провінціях ПАР, в Англії, Китаї, Демократичній Республіці Конго, Маврикії, Новій Зеландії, Португалії та Швейцарії. Це, на думку вчених, може свідчити про його високу заразність.

Дослідники підкреслюють, що новий штам, ймовірно, більш агресивний та може бути стійким до вакцин.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк