06.09.2021, 18:51

Ціни на алюміній б'ють рекорди через переворот у Гвінеї

алюминий

На тлі державного перевороту, який стався в Гвінеї, ціна на алюміній зросла до максимуму за останні 10 років.

На Гвінею припадає практично п'ята частина всього світового видобутку бокситів - сировини для виробництва сталі та чавуну, передає Час Пік з посиланням на інформацію Bloomberg.

Так, у понеділок, 6 серпня, світові ринки алюмінію зазнали серйозного потрясіння: ціни на Лондонській біржі металів зросли на 1,8%, до найвищого рівня з травня 2011 року.

У Китаї ф'ючерси на алюміній підскочили на 3,4%, до найвищого рівня з 2006 року. Справа в тому, що на Китай припадає близько 60% світового виробництва алюмінію, а більшу частину сировини країна закуповує саме в Гвінеї.

За даними Bloomberg, з початку пандемії COVID-19 ціни на алюміній пішли на зниження через зниження попиту. Однак зараз попит знову виріс, що на тлі перевороту в Гвінеї може стати великою проблемою.

Нагадаємо, в минулі вихідні в Гвінеї стався державний переворот, здійснений військовим спецназом на чолі з полковником Мамаді Думбуя. Полковник оголосив, що зі зміною влади конституція призупиняє дію. У країні розпущений парламент, президент затриманий, а кордони закриті.

Читайте також: Переворот у Гвінеї: заколотники заявили, що захопили президента

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк