12.09.2021, 16:04

"Більше не потрібні": У Великобританії збираються скасувати частину карантинних обмежень

Марина Началова | Всі новини автора

Британський уряд скасує деякі пункти Закону про коронавірус, які більше не є потрібними.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на наступному тижні повинен оголосити про плани уряду по боротьбі з COVID-19 на осінь і зиму, передає Час Пік з посиланням на британські ЗМІ.

В уряді Великобританії заявляють, що COVID-19 буде циркулювати разом з грипом та іншими респіраторними вірусами, а загроза появи нового штаму посилить непередбачуваність інфекції в холодний сезон.

Однак Джонсон, ймовірно, скасує в Англії повноваження Закону про коронавірус, які більше не вважаються необхідними, в тому числі повноваження щодо закриття економіки, обмеження на масові заходи і збори, повноваження на тимчасове закриття або обмеження доступу до шкіл, повноваження на ізолювання інфікованих людей.

Також, за даними преси, Джонсон збирається відмовитися від вимоги пред'являти сертифікати вакцинації для входу в нічні клуби, кінотеатри та спортивні майданчики.

Повноваження, які вважаються "критично важливими для захисту і підтримки населення", залишаться в силі, включаючи виплату допомоги по хворобі з першого дня ізоляції, а не з сьомого, вказівку ​​школам залишатися відкритими, якщо вони закриваються всупереч урядовим вказівкам, і допомогу медичній сфері необхідними ресурсами на випадок надзвичайної ситуації.

Людям також все одно доведеться ізолюватися, якщо у них позитивний тест на COVID-19, щоб захистити найбільш вразливих від інфекції і контролювати поширення нових штамів.

Станом на 9 вересня майже 90% населення Великобританії у віці старше 16 років отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, а більше 80% отримали обидві дози.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк