13.09.2021, 08:25

Британія відмовиться від паспортів вакцинації

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус

Влада Великобританії не буде вводити паспорти вакцинації, необхідні для входу в нічні клуби, кінотеатри та спортивні майданчики.

Як повідомляє The Times, про відмову від цього плану прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосить 14 вересня, передає Час Пік.

Впровадити паспорти вакцинації планували наприкінці вересня. Передбачалося, що при відвідуванні клубів або масових заходів необхідно буде пред'явити підтвердження вакцинації від COVID-19, негативний тест на коронавірус або підтвердження завершення терміну самоізоляції після позитивного ПЛР-тесту. Відзначається, що відмовитися від паспортів вакцинації британський уряд вирішив після того, як вчені заявили, що щеплення стане ефективним захисту від зимової хвилі пандемії. Однак чиновники все ж планують залишити можливість впровадження таких документів як запасний варіант.

У свою чергу міністр охорони здоров'я і соціальних справ Британії Саджид Джаві зазначив, що йому з самого початку не подобалася ця ідея. Він сподівається, що у неї"не буде продовження". Також чиновник повідомив про намір домагатися відмови від ПЛР-тестів, які вимагають від британців після повернення з інших країн.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк